Zachtgegaarde schelvis met amandelen

februari 27, 2015 by in category Vis vd Maand with 0 and 1
Home > Nieuws > Zachtgegaarde schelvis met amandelen

HOOFDGERECHT

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 4 stukken schelvisfi let van ongeveer 120 gram

• 6 stronken witlof

• 125 gram boter

• 5 gram nootmuskaat

• 125 gram geschaafde amandelen

• 50 gram bieslook

• 1 eidooier

• Olijfolie

• Peper en zout

Bereiding Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de bieslook fi jn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. Leg de witlof in een pan met klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de witlof eerst goudbruin en laat het dan gaar stoven. Meng de resterende boter met de amandelen en bieslook. Kruid de schelvisfi lets met peper en zout. Beleg de schelvisfi lets met een laag boter-amandelmengsel en laat ze zachtjes gaar en krokant worden in de oven. Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fi jn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de witlof en de schelvisfi lets op de borden. Lepel er de saus omheen.

© 2015 Vishandel de Ruijter
designed by Blauw-druk